Digitalna web agencija

Medialive Blog

Korisne informacije o internetu i digitalnom poslovanju

Blog

Važnost održavanja web stranica

b2ap3_large_odrzavanje-web-stranica_Medialive-blog
Vaša web stranica je vaša internet prezentacija, gdje posjetitelji dolaze i upoznaju se s vašim poslovanjem i proizvodima koji nudite. Nije dovoljno imati dobar proizvod, bitna je i njegova prezentacija koju upravo možete predočiti svojom web stranicom. No, međutim nije dovoljno samo izraditi internet stranicu, potrebno je određeno vrijeme uložiti u njezino održavanje. Da li vam se dogodilo prilikom pretraživanja neke web stranice, da ste jednostavno odustali i preselili se na neku drugu stranicu jer je prestala raditi? Da li ste doživjeli da se određeni dijelovi web stranice ne mogu učitati, ili se presporo učitavaju? Postoji još niz posljedica koje se mogu dogoditi bez održavanja web stranice, što se uvelike može negativno odraziti na vaše poslovanje.

Nakon što postavite svoju stranicu na Internet, vaš posao tek započinje. Održavanje web stranice je proces koji omogućava pravilnu strukturu i funkcionalnost web stranice. Sastoji se od ažuriranja i izmjene tekstualnog sadržaja, fotografija te tehničkog održavanja kako bi stranica omogućila posjetiteljima da brzo pronađu informacije koje traže te kako bi posjetitelji postali krajnji korisnici usluga koje nudite. Održavanje web stranice uključuje sve radnje koje su potrebne da bi web stranica u svakom trenutku bila ažurirana, dostupna, brza i zaštićena od svakodnevnih opasnosti koje "vrebaju" na Internetu.

Kako biste izbjegli nekontrolirane promjene na web stranici i kako bi web stranica bila održiva na Internetu potrebno je web stranici omogućiti pravilno i stalno održavanje kroz sljedeće usluge:

1. Backup

Backup je izrada sigurnosne kopije web stranice. Jedna je od najvažnijih preventivnih radnji na web stranici. Nužno ga je napraviti prije instaliranja novije verzije CMS sustava. Ukoliko ne želite da vam se dogodi da izgubite podatke u slučaju "rušenja" web stranice izrada backupa će vas sačuvati od takvih prijetnji. Redovitom izradom backupa web stranice spriječite gubitke u slučaju hakiranja, neuspjele nadogradnje bilo koje komponente, napada virusa ili vlastite pogreške. Backup vam omogućuje vraćanje izgubljenih elementa ili podataka stranice.

2. Redovita nadogradnja CMS sustava

Redovito izlaze novije verzije CMS sustava koje osiguravaju bolju zaštitu i stabilnost web stranice. Kako biste svojoj web stranici pružili bolju sigurnost i zaštitu redovito nadograđujte CMS sustav.

3. Ažuriranje CMS sustava

Redovito ažuriranje CMS sustava, teme i pluginova nužno je za stabilnost i sigurnost web stranice. CMS sustavi ispravljaju greške i prijetnje kroz novije verzije. Za besprijekoran i siguran rad web stranice redovito ažurirajte CMS sustav. Ne želite omogućiti hakerima da ubace neželjeni virus na web stranicu zbog zastarjelog CMS sustava.

4. Sigurnosni scan web stranica

Svaki vlasnik web stranice treba voditi brigu o sigurnosti i zaštiti svoje web stranice. Usluga omogućuje otkrivanje i otklanjanje virusa, hakera, zlonamjernih programa i ostalih ranjivosti koje bi mogle donijeti probleme vašoj web stranici. Smanjite izloženost napada putem redovitog scana web stranica.

5. Optimizacija web stranica

Brzina učitavanja sadržaja na vašoj web stranici od presudne je važnosti za vaše poslovanje. Optimizacijom se poboljšava kvaliteta web stranice te samim time i povećava promet na web stranici. Danas više no ikad postoji mnoštvo konkurencije u pružanju svakojakih usluga. Premašite svoju konkurenciju te povećajte promet na svojoj web stranici, dovođenjem svoje stranice na vrh tražilica, kvalitetnom optimizacijom web stranice.

6. Prilagodba web stranica

Prilagodba web stranice je skup tehnika koje omogućavaju da web stranica bude prilagođena svim veličinama ekrana uređaja na kojima se pregledava.Uspješnost web stranice također znatno ovisi o prilagođenosti web stranici različitim preglednicima. Danas kada rijetko tko ne koristi mobilni uređaj za pristup internetu, neophodno je svoju web stranicu prilagoditi za prikaz na tom uređaju. Nemojte dozvoliti da izgubite potencijalnog klijenta jer ne može vidjeti sadržaj vaše web stranice.

7. Ažuriranje sadržaja web stranica

U održavanje web stranice također spada i usluga ažuriranja sadržaja na web stranici. Redovito ažurirajte sadržaj na web stranici, učinite ga zanimljivim za vaše posjetitelje. Uklopite svoje fotografije u izgled web stranice, te ih optimizirajte za ispravno učitavanje web stranice.

Svijest o važnosti promptnog održavanja web stranice omogućit će vam povrat ulaganja od vašeg internet poslovanja. Internet promjene su učestale i važno je biti u korak s njima kako biste ostvarili profitabilno poslovanje.

Održavanje i ažuriranje web stranica predstavlja ozbiljan posao u kojeg je potrebno uložiti vrijeme i kojem je potrebno pristupiti profesionalno kao i samoj izradi web stranice. Ukoliko nemate vremena ili ne posjedujete dovoljno znanja za samostalno održavanje web stranica prepustite svoje web stranice u naše ruke. 

Responzivni web dizajn
WordPress CMS

Povezani postovi

Od 2002. godine izrađujemo web stranice i web shopove. Kreiramo moderne internet stranice korištenjem naprednih web tehnologija i popularnih CMS sustava.
 
Javite nam se. Izraditi ćemo vam profesionalnu web stranicu i omogućiti vam kvalitetniju prisutnost na internetu.

5 out of 5 stars
Total Reviews : 80