Digitalna web agencija

Medialive Blog

Korisne informacije o internetu i digitalnom poslovanju

Blog

Podrška i održavanje web stranica

medialive_usluga-odrzavanja-web-stranica_blog

Vaša poslovna web stranica je poput automobila. Ako nije redovito održavana, na kraju će se pokvariti. Sada kada gotovo svi posluju na internetu, postoji velika konkurencija. Vaši konkurenti se bore kako bi osigurali da njihova web stranica bude visoko rangirana na tražilicama. Dakle, kako očekivati da ostanete ispred svoje konkurencije ako ne povećavate povrat ulaganja i ne izvlačite maksimum iz svoje web stranice?

Važno je redovito održavati web stranicu. Održavanje web stranica možete raditi i sami, ali svakako je bolje unajmiti uslugu održavanja web stranice koja će vam u tome pomoći. Na taj se način možete usredotočiti na razvoj svog poslovanja i manje brinuti o održavanju svoje web stranice.

Ovo su najvažniji zadaci koje mi u Medialive-u redovito obavljamo kada unajmite naše usluge podrške i održavanja web stranica:

1. Ažuriranje softvera web stranice

Vjerojatno na svojim web stranicama koristite neki od sustava za upravljanje sadržajem (CMS) kao što je WordPress. WordPress se obično automatski ažurira, ali to nije uvijek najbolje rješenje. Postoje slučajevi u kojima ga je potrebno ručno ažurirati.

Važno je uvijek imati najnoviju inačicu WordPress sustava, kao I svih instaliranih dodataka (plugina) I tema.

2. Poboljšanje brzine web stranice

Jeste li znali da 25 posto korisnika odlazi s web stranice ako joj je potrebno više od tri sekunde da se učita? Učitavanje stranice očito je važan dio korisničkog iskustva. Međutim, skloni smo pustiti ga da klizi kako bismo se prilagodili novoj izvrsnoj funkcionalnosti ili estetskom dizajnu web stranice.

Današnjim posjetiteljima bitno je do željenih informacija doći što je brže moguće. Još jedan važan čimbenik koji treba uzeti u obzir je kako brzina učitavanja stranice utječe na rangiranje u tražilici. Spora web stranica povećava stopu napuštanja početne stranice i ako ljudi odlaze s vaše web stranice jednako brzo kao što su stigli, tada će Google misliti da vaša web stranica nije važna pa će je gurnuti niže na ljestvici.

Redovito ćemo provjeravati brzinu vaše web stranice korištenjem provjerenih alata i metoda za provjeru brzine kako bismo poboljšali brzinu učitavanja.

3. Ispravljanje pogrešaka

HTML kod nije jednostavan, pogotovo ako ne znate ništa o kodiranju web stranica. Morate obratiti pozornost na detalje kako biste bili sigurni da dobro funkcionira. Ono što se može činiti kao manja pogreška može dovesti do brojnih problema kao što su stranice koje izgledaju čudno, nedostatak djelova sadržaja itd.

Pronaći ćemo i popraviti sve eventualne probleme povezane s greškama u kodu.

4. Sigurnosno kopiranje datoteka (backup)

Zamislite koliko bi frustrirajuće bilo kada biste izgubili sve bitne datoteke i podatke svoje web stranice. Kada kažemo podatke mislimo na: slike, pod stranice, objave na blogu, dokumente itd.

Usluga održavanja web stranica osigurava da se sigurnosne kopije datoteka i baze podataka automatski izvode barem jednom dnevno. Svi naši korisnici su sigurni jer kopije njihovih web stranica spremamo na dva različita mjesta.

5. Unos novog sadržaja

Dobra web stranica mora imati kvalitetan sadržaj koji se redovito ažurira. Ako ste napisali objavu u blogu koja je objavljena prije nekoliko godina, možda trenutno nije relevantna i neke informacije možda treba ažurirati.

Možete prepustiti nama unos novog sadržaja. Samo nam pošaljite na E-mail što treba napraviti ili dodati na web stranicu.

6. Optimizacija za tražilice 

Redovito provjeravanje područja u kojima se može poboljšati mogućnost pretraživanja vaše web stranice može uvelike doprinijeti poboljšanju optimizacije za tražilice. Vaše objave na blogu mogu se mijenjati tako da uključuju popularne i konkurentne ključne riječi. Vaše pod stranice također se mogu ažurirati kako bi uključile relevantnije ključne riječi. Čak se i vaša stranica "O nama" može redovito ažurirati kako biste iskoristili popularne ključne riječi u svojoj djelatnosti. Istraživanje ključnih riječi također je važno pri stvaranju novog sadržaja za vašu web stranicu.

Kao dio SEO strategije, također je važno identificirati strukturne probleme unutar vaše web stranice koji mogu utjecati na način na koji tražilice vide vašu web stranicu.

7. Osiguravanje dosljednosti dizajna na svim stranicama 

Vaša web stranica trebala bi ispravno funkcionirati u svim najnovijim verzijama glavnih preglednika web stranica kao što su Chrome, Safari, Firefox, Edge itd. Ovi preglednici se često ažuriraju i ako se vaša web stranica ne prilagodi ažuriranjima, možda se neće pojaviti ili možda neće izgledati onako kako želite to. To bi moglo negativno utjecati na vaše poslovanje i brendiranje. 

Također je važno osigurati da imate responzivan dizajn web stranice koji dobro izgleda na mobilnim uređajima.

Provjerite naše pakete održavanja web stranica

U ponudi za vas imamo 4 odlična paketa usluga za održavanje, ovisno o vašim potrebama i proračunu. Paketi uključuju usluge nadogradnje CMS-a i dodataka, sigurnosne kopije vaših web stranica, popravak i uklanjanje bugova, čišćenje zaraženih web stranica, optimizacija rada web stranica, zaštita i sigurnost web stranica, povoljni, brzi i sigurni web hosting, te dodatne sate za unos sadržaja.

Joomla 4
Redizajn web stranica

Povezani postovi

Od 2002. godine izrađujemo web stranice i web shopove. Kreiramo moderne internet stranice korištenjem naprednih web tehnologija i popularnih CMS sustava.
 
Javite nam se. Izraditi ćemo vam profesionalnu web stranicu i omogućiti vam kvalitetniju prisutnost na internetu.

5 out of 5 stars
Total Reviews : 82