Roof1 - slogan

Medialive je digitalna agencija koja stvara vrhunska interaktivna iskustva

Top 2 - social links

info@medialive.hr

+385 34 271 445

Medialive Online Marketing 2

Online marketing & SEO

Naša digitalna marketing strategija dokazano usmjerava promet na vašu internet stranicu i povećava broj posjetitelja, a naš jedinstven i fleksibilan web dizajn zaslužan je za pretvaranje posjetitelja u vjerne korisnike i kupce. Ovdje u Medialiveu vodimo internet kampanje koje daju rezultate i proširiju vaše poslovanje.

Jasno je kao dan da su za dobru SEO strategiju najvažniji: kvalitetan i unikatan sadržaj, količina tog istog sadržaja te njegovo osvježavanje i distribucija. Kako bismo shvatili što je to "dobra SEO straregija" vratimo se u prošlost kada se i pojavio pojam "SEO". U početku je najvažnije bilo napuniti internet stranicu ključnim rječima te povećati broj drugih stranica koje linkaju na vašu. Najlakši načini za postizanje rezultate dobili su nazive "keyword stuffing" i "link farming", a ukupna strategija bila je poznata pod imenom "black-hat SEO" . Googleovi algoritmi za traženje imali su rupe koje su su se prilično lako iskorištavale. U tim ranim danima pronalaženje i iskorištavanje tih rupa je bio dio igre zvane SEO strategija.

"Black-hat SEO" će na sve načine nastojati iskoristiti slabosti Googleovog search engina poput ubacivanje ogromnog broja ključnih riječi, ubacivanje bijelog teksta na bijeloj pozadini, plaćanje sumnjivim link farmama pa čak i izrada 10 drugih web stranica koje će linkati na osnovnu. U tim danima sve je ovo uspješno funkcioniralo.

Nove online SEO tehnike i kampanje

Kakva je situacija danas? Ako danas pokušate upotrijebiti "black-hat" tehnike sigurno ćete biti kažnjeni. Vaša internet stranica biti će izbačena s pretraživača, a to si danas ne možete dopustiti. Algoritmni od pretraživača danas se često ažuriraju i nadograđuju kako bi korisnicima pružili što kvalitetnije i personalizirane rezultate pretrage.

SEO je danas složen, ali i dinamičan. Doći na vrh rezultata pretrage i tamo ostati teže je nego ikada i zahtjeva dedicirani i dobro zaokruženi tim SEO i marketing stručnjaka. Dobre SEO strategije koje daju rezultate sada uključuju E-mail i internet marketing, angažiranje i promociju vlastitog branda na društvenim mrežama, priprema i prezentacija kvalitetnog sadržaja na internet stranicama te upravljanje odnosima s klijentima i kupcima (CRM).

Dobar sadržaj je vrlo, vrlo važan!

Sadržaj dolazi u raznim oblicima i formama kao što su blog, video, članci, e-knjige, interaktivni alati pa čak i infografike. Najveći izazov u kreiranju i prezentacija sadržaja na internet stranicama je kako sastaviti zanimljive teme i tekstove koji će biti zanimljive vašim posjetiteljima.

Dobar sadržaj je onaj koji donosi više posjetitelja, zabavlja, povećava prodaju, rješava probleme i izaziva emocije.